میزان مجاز مصرف آجیل

آجیل‌ها ترکیبات مفیدی برای گروه‌های مختلف سنی هستند؛ این دانه‌های روغنی چربی و کالری زیادی دارند؛ چربی موجود در آنها از نوع چربی‌های غیر اشباع است که اگر به میزان مجاز مصرف شوند برای بدن مفید هستند. چربی موجود در آجیل‌ها از نوع MUFA (چربی تک غیر اشباع) و PUFA (چربی چند غیر اشباع) است؛ اسیدهای چرب امگا ۳ از نوع اسیدهای چرب چند غیر اشباع هستند. مغزها نقش موثری در کاهش چربی و کلسترول خون دارند؛ از جمله دانه‌های روغنی که چربی تک غیر اشباع و چربی چند غیر اشباع بالایی دارند، می‌توان به گردو، بادام، پسته و فندق اشاره کرد. منیزیم از جمله مواد معدنی است که در آجیل‌ها وجود دارد، بادام و گردو جزء مغزهایی هستند که مقادیر بالایی منیزیم دارند؛ منیزیم تاثیر چشمگیری در کنترل فشار خون دارد بنابراین مبتلایان به فشار خون باید روزانه پنج تا ۱۰ عدد بادام و پنج عدد گردو مصرف کنند. از دیگر ترکیباتی که در آجیل‌ها موجود است، می‌توان به اسیدهای چرب امگا ۳ اشاره کرد؛ گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، سه عدد گردو کامل به اندازه ۲۰۰ گرم گوشت ماهی امگا ۳ دارد.

پیشگیری از سرطان با مصرف آجیل

آجیل‌ها سرشار از ویتامین E هستند این ویتامین از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲ جلوگیری و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و از جمله مغزهایی که سرشار از ویتامین E است می‌توان به پسته اشاره کرد. نقص سیستم ایمنی بدن باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود، برای تقویت سیستم ایمنی به مقادیر کافی روی نیاز داریم، از جمله مغزهایی که غنی از روی هستند می‌توان به گردو و بادام زمینی اشاره کرد. افراد عادی می‌توانند روزانه ۳۰ تا ۴۰ گرم آجیل مخلوط مصرف کنند، مبتلایان به فشار خون هم می‌توانند علاوه بر مصرف این ۳۰ تا ۴۰ گرم آجیل، پنج عدد بادام خام استفاده کنند، افرادی که دچار بیماری‌های قلبی هستند می‌توانند علاوه بر مصرف میزان مجاز روزانه آجیل، سه عدد گردوی کامل هم میل کنند.

مصرف آجیل و بیماری های قلبی

افراد باید آجیلی را بخرند که نمک سود و برشته نشده باشد، فرآیند بو دادن موجب می‌شود که خاصیت آنتی‌اکسیدانی مغزها از بین برود، برشته کردن همچنین ساختار پروتئینی و چربی دانه‌های روغنی را تغییر می‌دهد از دیگر ضررهایی که فرایند برشته کردن دارد این است که حرارت بالا باعث تولید سموم در آجیل‌ها می‌شود، این سموم نقش موثری در ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و انواع سرطان‌ها دارد. برای اینکه آجیل‌ها ظاهر زیبایی داشته باشند معمولا از رنگ‌های خوراکی در تهیه آن‌ها استفاده می‌شود، این رنگ‌ها اغلب مضر و سرطان‌زا هستند، بنابراین افراد باید آجیلی را بخرند که فاقد رنگ خوراکی باشد.آجیل های مانده نیز می‌توانند حاوی سم آفلاتوکسین باشد، این سم از نوعی قارچ به نام آسپرژیلوس ترشح می‌شود، آفلاتوکسین فرد را از طریق مواد غذایی آلوده می‌کند و می‌تواند سرطان‌زا باشد، افراد باید هنگام خرید آجیل به تازه بودن، بو و ظاهر طبیعی آن توجه داشته باشند، آجیل مانده احتمال کپک زدگی دارد. افراد باید از خرید آجیل‌های فله‌ای که در کنار خیابان‌ها به فروش می‌رسند، خودداری کنند؛ اشخاص باید آجیل‌های بسته بندی شده، تحت نظارت وزارت بهداشت و دارای آرم استاندارد را بخرند.

مطالب جدید

منیزیم و دانه های خوراکی

منیزیم و دانه های خوراکی

منیزیم منیزیم یکی از مواد معدنی بسیار مهم در بدن ماست. این ماده در نزدیک به ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی بدن…
نوقای پسته ای

نوقای پسته ای

نوقا یکی از شیرینی های سنتی خاورمیانه و اروپای جنوبی است که انواع مختلفی دارد. این نوع شیرینی از خانواده…
درمان کم خونی با مصرف پسته

درمان کم خونی با مصرف پسته

کم خونی نوعی بیماری با کاهش گلبول های قرمز و کاهش ظرفیت جهت انتقال اکسیژن به بافت ها می باشد.…

جستجو در تکین دشت

محصولات خشکبار تکین دشت